Al de liberale liedjes en gedichten van Nap. Destanberg 1846-1866 [Bladmuziek]. - Destanberg, Nap. (Gent : Van de Weghe, 1866)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Ga, boekje lief
De liberalen zwemmen boven
Aan Van Ryswijck
Het brood van het gevang
De werkmanskiel
De koewachter
Mijn dromen
De boekdrukkunst
De doodstraf
Meilied
De schoone bader van Blankenberghe
Boeren-impost
Een goed schoolmeester
De God der verveling
Het spel van Pier-Jan-Klaas
De geutsche verhuizing
De werkman
Mijn land vooral
De kaartenkijkster
De garnaalvisscher
Goedkoop
De speldewerksters
De waarzegster
Arme jongen
Ach! had ik toch de Broedermin
Boschlied
De Gentenaars op reis
Heynau
De vogelen
Het waschmeisje
Wat ik wil
De jongens van Gent of 't volk van Artevelde
Het fabrieksmeisje
Betrouwen op God
De vervalsching der eetwaren
De straatjongens
De zeeschelpjes
Ies minister
Ne Vlaamsche werkman
Cies zijn wenschen
Kirremesse van Vinderheijte
Baas Kimpe's tjakke
De bieren
Een lied voor het volk
Moeder Marianne
Danklied aan de Zonder Naam
Decemberlied
Pierlala en Kimpe
Ge meugt nie slapen
Kraaien en uilen
Meimaand
Vaarke welgezind
Ne eent voor St.-Pieter
't Oktrooi is af
Vijftein miljoentjes als 't u belieft
Karnaval-liedje
Na 't verblijden, komt het ljiden
Op 't banket der VineenVincentiussen
Het hoogste goed
De lente
Vaarke welgezind
Tjeef Bierbuik
Tjilleke leeft nog
Blond en bruin
Wat de donder kan doen
't Is al weg
Genade voor de verwezenen
Onze fabriekswerkers
Het weer
De winter genakt
Klacht van den petater
Aan Mijnheer Van de Woestijne
Het zomerlief
Een goê zalig nieuwjaar
Onder den olmenboom
Vergeet den armen niet
Het gentsch bier
Alle goede dingenbestaan uit drijen
De karnaval
Sadones
Legende van de vier onnoozele martelaars
De Petrus-penning
De loting
De Carrousel
Begijne-klacht
Het kleed van het weeskind
Wat is een Vlaming?
Het vrijen
Aan Luik
Bedankingen aan Mgr Delebecque
Minne-liedje
De Doodstraf
Hulp
Aan Jan Van Rijswijck
Klaas-liedeken
Nieuwjaarslied voor 19863
De St.-Pieterspenning
Danklied
De broers uit Polen
Kus mij frisch en ga
Jaak van Artevelde
Op 'nen verschen kerf
Bedelbrief
De framessons
Zonder naam, niet zonder hert
De loting
Het zomerlief
Liedje der independants
De meuleniers
M. Van de Woestyne
Biecht aan Monseigneur Malou
De kandidaat Kwek
Wat zou hij zeggen
De nachtelijke wapenschouw
Madameken lief, blijf bij uw kind
De dieven
Het onderwijs
Aan M. Laurent
Een woordteken aan de boerkens
't En help toch niet!
Welkom
De boteressen van Luik
Algemeene kermis van 1863
Het sfeertje van de kermis
Is het misschien niet waar?
Feest van Artevelde
Hij staat er
Elk is dief in zijn ambacht
Z'en durven niet - Z'en kosten niet
De gele blaârkeus
Aan den heer minister, Alfons Vandenpeereboom
De nederige dorpspastoor
De dorenhaag
Pierlala in China
Kokedie de spekkeman
Als 't u belief voor de Sans noms
Berkem bessems
Tusschen hangen en verworgen
Menschen! gij zijt broeders
Verjaardag
De bloedwet
Ze durven toch!
Naar Mexico
Callier
Cies kan zwijgen
Cies aan zijne vrienden van den buiten
En nog een liedje, fallaladera falladera, enz
Jan de petater
De deserteurs
De soldaat is kwaad en de kapitein en geeft er niet om
De zonder naam, nier zonder dorst
Eerlijk en wettelijk
Het onkruid
De liberale dieven
Vroeger en nu
Aan onze vrienden van Brugge
Triomflied
Als 't kalf verdronken is
De Bisschop van Gent
Aan ZIjne hoogweNiet groetenerdigheid Monseigneur Braeq
In de locht
In of uit
De Beurzen-Courant
Gister en vandaag
Frans Laurent
Kerstliedje
Het Lied van Roos
Een zalig nieuwjaar aan den paus
Weduwen en weezen van Dour
't Regent
De maaiers
Aan Goumod
De besten gaan het eerste
De blieken
Een simpel woordeken aan M. den bisschop Henrieus-Franeiseus Braeq
De kerkhoven
Abraham Lineoln
De twee feesten
Liever
Liedje van den droeven soldaat
De agjonsigen
Strijksiers-Mestdag
Een liedje voor de weldenkenden
Petitie aan Monseigneur Braeq
De Muggen
Klacht van eenen boeren-kiezer
Het Kruisken
De groenselvrouwen
Titaloo
't Is te warm
Waaraan denkt zij
Terugkeer uit Kamerijk
Den heere Joseph Van den Berghe
De winter
De Capucienen
Danklied
Het liedeken van Jaaksken met zijn fluitje
Een alkoof bij zonnen-opgang
Litanie tegen den Antechrist Jules Bara, minister van justitie
Bara-Barabas
De zang van den Sabbath
Leopold I - Leopold II
De koning is dood! Leve de koning!
Liefdadigheid
Aan Victor Driessens
Meilied
Mieken
De politiek van Threze
Klachten van een getrouwde man
Met den kaas vangt men de muizen
Antwoord op eene vraag
In de hand lezen
Salut à la majesté tombée
De Pover op den sneeuw
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: liederen