"Slaat ze dood met de stembus" zei Vuylsteke : kleine bloemlezing van "werkers"-gedichten en -rijmen van lang, lang voor de oorlog, met veel genoegen opgespoord en vergaard voor 't jonge geslacht als histories dokumentje, voor 't oudere als herinnering aan de kinderjaren - Schmook, Ger (Brussel : De Wilde Roos, 1932)
Deze brochure bevat volgende gedichten
Het roode vaandel
Mijmeringen XIV
De turfsteker
Het brood van het gevang
Oproep
Het fabrieksmeisje
Onze fabrieksmeisjes
Schop haar weg van u!
Weemoed aan Vlaanderen
Wie en wat we zijn!
Mijmeringen - weer iets voor de almanak
Mijmeringen XVI
Bij den val der commune
De doodstraf
Aan Luik
Vijftien millioentjes als 't u belieft
Vivat onze vloot!
Brood!
Helpt uwe broeders!!!
Fabrieksgalmen
Den 1 mei
Dedicator: Schmook, G, dedicatee: Anseele, Edward (sr.)
Nederlands
Brochure
Keywords: arbeidersliteratuur; poëzie