Liederavonden van het Willems-Fonds [Bladmuziek] : verhalende liederen. ([S.l.] : Willemsfonds)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Een vrouwken gezwind te spinnen zat
De twee Koningskinderen
Gelijk een roos in 't groene veld
Roosje uit de dalen
Ik zat te spinnen voor mijn deur
Aan d'oever van een snellen vliet
Een trommelaar met rooien mond
Te gemoet gaan
Twee rooskens
Zonnetje
De liefde op het ijs
Van Honger en van Koude
Het nonneken
Een liefde aan het strand
Ring King
Ik moet u toch reis roemen
Hop, hop, mijn vroolijk hobbelpaard!
Lied van den boer
Uit de schoolcantate "De waereld in"
Ceelke aan den weefstoel
't Muizeken
Wiegeliedje
Moederlied
Wiegelied
Ik zal u geven zooveel kussen
Moederlied
En als ons kindeken braaf wil zijn
En over de weide
Slape, slape, doe!
Klein Moederke
Moederkens Vreugde
Ik zag Cecilia komen
In het zonnige hoveken
'k Had een liefje
Lentelied
Er woont een vogel in mijn hart
Kom, de liefde lacht
Lentelust
Meilied (1)
Meilied (2)
Het lied van den Smid
Het Liedeken van de min
Ik heb met u gezongen
Och, eeuwig is zoo lang
Daar wonen vogelkens vele
Van 't Sint-Jansbloempje
Van 't Wiedsterken
Moederziel alleen
Ge zijt me als 't zonnetje
De kleine Rosa
'k Min u , roosje
Doe open
Zooveel liedjes als er klinken...
Hij sprak van wonderlijke zaken
Waartoe dienen mijne oogen?
Een zoet liedeken
Liefde's lente
Wij wisten niet
De uitverkorene
Mijn hart is vol verlangen
Beminnen
Jan Broeder
't Lied van de ton
Het visscherken
Het lied van Falderidijn
Van 't kwezelken
Schoentje lap
Bellotteken
'k Kwam lestmaal door een groen wei
Lied van Bacchus
Ik heb eenen wagen vol geladen
Kermislied
Van 't Kwaezelken
Des winters als het regent
Zeg, kwezelken, wilde gij dansen?
Het klooster van Sint-Arjaan
Vlaanderen
Gent
Mijn Vlaandren heb ik hartelijk lief
Ik ken
Kerlingaland
Lied der klokke Roelandt
Mijn Moederspraak
Mijne moedertaal
Vlaanderen bovenal
De Vlaamsche Leeuw
Ons Vaderland
Het Kerelslied
Bondlied
Een triomfanteljk lied van de Zilvervloot
Een vaste burg
Strijdzang der Geuzen
De tiende penning
Wilhelmus van Nassouwen
't Lied van den boer
Ik ken een lied
Ik heb een moederken uitverkoren
Ik ken een vrouw
De groene linde
Ik ging
Zonnevonken
S' Avonds
Naar Oostland willen wij rijden
Klompeke klep
't Lied van den Reus
Moeders huis
's Avonds bij den haard
Het blinde kind
't Liedeken van den Vlassenbroekschen Koeter
Lentelied
Heeft een roosje milde geuren?
Bloemenlied
Kom, schipper, trouwe kerel!
Waldhoorn
Zoodra de Mei het dal begroet
't Rs Beiaard
O Bloemken!
De nieuwe haring
Kerstlied
Madeliefken
Moeder en kind
Nonnenklacht
Het Lied
Mietje
Des morgens buiten
De nacht
De Mulder
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: Willemsfonds; liederen