Met bloed en niet met inkt is dit geschreven [Bladmuziek] : liederen uit ghetto's en konsentratiekampen. (Den Haag : bakker Daamen, 1966)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Ich sjem far dir...
Ik schaam mij voor je...
Oenter dajne wajse sjtern
Onder dat blank voorhoofd van Jou
Habejt misjomajim oeré
Tsoe ejns, tswej, draj
Voort, een, tween drie
Baj oendz iz sjtendik finster
Bij ons is het altijd donker
In Dzjojnt koemt tsoe gejn a Jid
In de Joint komt een Jood
Barakn lid
Barakkenlied
Foen geto
Uit het ghetto
Es benkt zich
Heimwee
Arojs iz in Wilne a najer bafel
Alweer een nieuw bevel in Wilna
Farwos iz der himl
Hoe kan men vergeten
S'dremien fejgl ojf di tswajgn
Vogels dromen op de takken
Partizanen-himn foen wilner geto
Partizanenlied
Sjtil, di nacht iz ojsgesjternt
Stil, de nacht beeft onder de sterren
Sjtiler, sjtiler
Stil, stil
Hot's mitlajd, hot's rachmones
Heb medelijden, heb deernis
Her majn kind, wi wintn broemen
Hoor mijn kind, hoe de wind loeit
Di ballade foen Itsik Witnberg
Ballade van Itzik Witnberg
Di nacht
De nacht
In Slobodker jesjiweh
In de Slobodker jesjiwe
Riwkele di sjabesdike
Riwkele, de sjabbesweduwe
Lechajim mitn tojt
Lechajim met de dood
Mach tsoe di ejgelech
Doe nu je ogen dicht
Kinderjorn
Kinderjaren
S'brent
Het brandt
Sjifrales portret
Sjefrale's portret
Oendzer friling
Ons voorjaar
Minoetn foen bitochn
Heb vertrouwen
S'toet wej, s'toet wej
Het doet pijn
Oen der krig iz geendikt
En de oorlog is geëindigd
Kinderlech
Kinderleed
Sjmoelik
Sjmoelik
Ani maämin
Ik gelood
Ojb nit kejn emoene
Wanneer er geen waarheid is
Nederlands
Jiddisch
Partituur
Keywords: concentratiekampen; liederen; partituren