De goudgele garve [Bladmuziek] : liederen voor de jeugd : een tuil van Vlaamsche stemmige liederen, wijdingvolle vooizekens, boertige wijsjes, stapliederen en kanons. - Wauters, Edgard; Platteua, Olivier; Verstraete, Eugeen (Brussel : Vlaamsch Instituut voor Volksdans en Volksmuziek (VIVO), 1939)
Deze bundel bevat volgende liederen
Het daget in den Oosten
Heer Halewijn
Het waren twee koningskinderen
Ik stond op hooge bergen
De drij Ruiterkes
Ik wil te lande rijden
Gekwetst ben ik van binnen
Het viel een hemels dauwe
Daar gingen twee gespeelkens
Daar zat een sneeuwwit vogeltje
Het vloog een klein wild vogelken
Het waait een windeken koel
Die Winter is vergangen
Naar groene verwe mijn hert verlangt
In 't zoetste van den Meie
Die nachtegaal die zong een lied
Schoon lieveken
Schoon lief, hoe lig gij hier?
Den Mei plezant
Ik zeg adieu
Vaarwel, m'n zoete lief
Ik zag Cecilia komen
Heer Jezus heeft een hofken
Hoe leit dit kindeken
Maria zoude naar Bethlehem gaan
Er is een kindetje geboren
In 't stalleken van Bethlehem
Er is een roos ontsprongen
Herders, Hij is geboren
Het viel eens hemels dauwe
Nu zijt willekome, Jesu, lieve heer
Er kwamen drie koningen
Daar kwamen drie koningen
Geljk de grootste rapzak
Wie dat zichzelf verheft
Help nu u zelf
Merk toch hoe sterk
De Zilveren Vloot
Het Lied van Koppelstok den Veerman
Slaat op den trommele
Kunst gaat voor kracht
Het waren negen soldaten
Wie was diegene die die looverkens brak?
Houd het roer recht
Wij stappen geren zingend
Hoog op den gelen wagen
Wij zijn jong
Als wij marcheren
Als wij schrijden
Bij t' krieken der dagen
Uit der dagen grauwe zorgen
Al huilen stormen
Welaan, gij jonge makkers
't Is Meie
Wat is de wereld wijd!
Het wandelen
Als de Zondag is verschenen
Naar Oostland
Geen schoner land
De Mei is gekomen
De Koekoejk
Hier is onze fiere Pinksterblom
't Ros Beiaard
Reuzelied
Beiaardlied van Duinkerken
Vaarwel en goede nacht
Vaarwel, mijn broeder
Vier weverkens
Waarvan gaan de boeren zoo?
Boerenkermis
De boer had maar eenen schoen
Daar reed 'n boer naar Leuven
Het looze visschertje
Een uil die op den peerboom zat
En daar zat eenen uil
Daar was een wuf die spon
En 's avonds
Wel, Anne-marieken
Mamma, 'k wil een man hê!
Gertji
Zeg, kwezelken
Daar was een kwezeltje
Wie wil hooren een historie?
Wij hebben onskusje in 't kastje gesteken
Komt, vrienden, in het ronde
Jan Hinnerk
Al die willen te kap'ren varen
Alle die willen naar Island gaan
Wel Island, gij bedroefde kust
Koewachtersroep
Vlammen, laait op!
De Wielewaal
Nachtegalen
Onze jubel roept
Hansje
Wees welkom
Lieve Lente
Een vreemde arme snuiter
Jachtlied
Op, Slapers!
O, hoe zoet is 't mij
Suze nanje
Kwintenkanon
Kom en laat ons dansen
Zonnige Mei
Vrouwe gans
Bevat 106 liederen
Nederlands
Partituur
Keywords: liederen; partituren