10 kleine nikkertjes.
Bibliotheek P. Engelbrecht
Prentenboek met op de voorkant een afbeelding van tien hoofden met negen verschillende hoeden en petten afgebeeld. De linkerpagina's bevatten rijmende teksten van vier regels; de rechterpagina's kunnen aan de zijkant uitgeklapt worden, en geven dan een volgende scène aan. Bij deze versie gaat het om volwassen zwarte mannen die domme dingen doen: een eet teveel, een wordt ziek van het dansen, een bevriest, een drinkt teveel, een krijgt een klap bij een gevecht, een rijdt op een stier en valt eraf, een wordt door een vis opgegeten, een valt uit een boot en een wordt door een agent meegenomen. De laatste trouwt en dan zijn er weer tien. Bevat kleurige illustraties met stevige contourlijnen en stereotype afbeeldingen van zwarte mensen.
Nederlands
Monografie