De Zweep : weekblad voor de liberale Vlaamsche Beweging. (Brussel, 1883)
Opeenvolgende ondertitels: Een Weekblad voor iedereen (1869-1870) / Weekblad voor de Vlaamsche Beweging (1872-1878) / Weekblad voor de liberale Vlaamsche Beweging (1884-1886) / Vlaamsch Orgaan der Liberale Volksbelangen (1887) / Geïllustreerd Vlaamsch weekblad (1890-1892)
Bibliotheek Camille Huysmans
Ondertitel varieert
Periodiciteit: wekelijks
Hoofdredactie: Julius Vanthielt
23 okt.1892: J. Hoste
Beheer/Administratie: Mechelschestraat 36, Brussel
Drukker/Drukkerij: J.F. Debbaudt, Mechelschestraat 36, Brussel
Keywords: biografieën; Vlaamse Beweging; liberale pers; België