L'évangile au risque de la psychanalyse - Dolto, Françoise, 1908-1988; Sévérin, Gérard, 1930-2015 (Paris : Seuil, 1977)
Dolto had in deel I van deze uitgave gezegd dat Jezus wel het verlangen heeft geschapen maar daar geen moraal aan gekoppeld heeft en dat illustreert ze in dit deel.
Pediater en psychoanalytica Françoise Dolto heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze een heel vroom katholiek iemand was die de bijbel en het katholieke geloof zag als inspiratiebronnen voor haar werk als kinderarts. Gérard Sévérin stelt haar in dit werk vragen rond haar geloof en Françoise beantwoordt deze vragen heel eerlijk. Zo krijgen we een werk dat heel duidelijk maakt wat dit geloof voor haar betekende.
2. Jésus et le désir