Luister van Spanje en de Belgische steden 1500-1700 : Europalia 85 España - Gemeentekrediet van België; Duvosquel, Jean-Marie, 1946- (Brussel : Gemeentekrediet van België, 1985)
Kunst en geschiedenis van Spanje en de Zuidelijke Nederlanden in de 16° en 17° eeuw - Het geografisch en institutioneel kader van Spanje en de Spaanse Nederlanden - Politieke geschiedenis - De Spaanse economie - De godsdienstbeleving - Feesten, vermakelijkheden en stoeten - Het humanisme - Literatuur
Dit werk verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling georganiseerd door het Gemeentekrediet van Belgie ter gelegenheid van zijn 125ste verjaardag