De Vlaamse adel voor 1300 - Warlop, Ernest, 1935-2003 (Handzame : Familia et patria, 1968)
Van het midden van de 9de eeuw tot 1127 - De Karolingische adel - De ontwikkeling tot in 1127 - De organisatie -Van 1127 tot het einde van de 13° eeuw - De krisis - Zuivering en reorganisatie - Het verloop van de evolutie
2.1-2 Bijlagen : alfabetisch repertorium van edele geslachten (midden 9de - eind 13e eeuw)
Oorspr. proefschrift Gent.
Keywords: Nobility -- Flanders