Maria van Bourgondië : Brugge : een archeologisch-historisch onderzoek in de Onze Lieve-Vrouwekerk - De Witte, Hubert; Dezutter, Willy P., 1946-; Janssens, Paul, 1943- (Brugge : Westvlaamse gidsenkring, 1982)
Mythevorming rond Maria van Bourgondië - Het verplaatsen van de praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute - De opgravingen in het hoogkoor - De identificatie, een antropologisch en paleontologisch onderozek - Grafschilderingen: iconografie en religieuze sprititualiteit - De textielresten uit graf VI - De conserveringswerken van de grafschilderingen