De verborgen wegen van Gods koninkrijk - Leclerc, Eloi, 1921-2016; Bollen, Willy; Goris, Guido (Averbode : Altiora, 1990)
Als jongeman kwam Eloi Leclerc in een nazikamp terecht. In deze helse ervaring werd hij op pijnlijke wijze geconfronteerd met het stilzwijgen van God. Waar was God in dit onmenslijk lijden? Waar is God vandaag, in onze hedendaagse samenleving, met zijn ten hemel schreiende onrechtvaardigheid, armoede, ziekte en dood. Is God in de nacht van lijden en dood niet de grote Afwezige? Het antwoord van het evangelie op deze existentiële vragen is Jezus. (Bron: covertekst)