Meer dan het gewone : over Jezus en zijn bergrede - Boerwinkel, Feitse, 1906-1987; Drost, Harry (Baarn : Ambo, 1977)
Aangezien de bergrede onlosmakelijk verbonden is met Jezus, wordt aan zijn persoon eerst aandacht geschonken : zijn joodse oorsprong en achtergrond, de politieke en sociale situatie waarin zijn korte leven zich afspeelde.
In het tweede deel wordt de bergrede onder de loep genomen en in het derde deel volgt de toepassing daarvan op onze tijd.
Keywords: Jesus Christ - -- Person and offices