Een middeleeuws abdijhospitaal de Oude Bijloke : Gentse hospitalen en ziekenverzorging 1146-1797 - Van Heddeghem, Alfred (Antwerpen : De Vries-Brouwers, 1978)
De aloude Gentse hospitalen - Godshuis O -L -Vr te lazerie - Het St-Janshospitaal - De abdijhospitalen van St-Baafs en St-Pieters - Het Wittochhospitaal - Het UytenhovehospitaaL - Het bijlokehospitaal - De medische diensten - Het Bijlokeklooster - De Bijlokeabdij
Keywords: Bijloke (Abbey : Ghent, Belgium) -- History; Hospitals -- History -- Belgium -- Ghent; Ghent (Belgium) -- History