Vlaanderen en het zevenjarig beleid van Jacob van Artevelde (1338-1345) : een critisch-historische studie - Rogghé, Paul, 1904-1974 (Eekloo : Steyaert, 1941)
De honderdjarige oorlog - De buitenlandse en binnenlandse politiek van Jacob van Artevelde - De rol van de kerk in Vlaanderen tijdens het bewind van Jacob van Artevelde
Geillustreerd met vier afbeeldingen, een kaart van de Lage Landen aan de Zee en twee genealogische tabellen.
Keywords: Artevelde, Jacob van, -- ca. 1290-1345.