Mercator : de man die de aarde in kaart bracht - Crane, Nicholas, 1954-; Den Bekker, Jos, 1946- (Amsterdam : Ambo, 2003)
Dit boek vertelt het unieke levensverhaal van de Nederlands-Vlaams-Duitse grondlegger van de cartografie. De auteur biedt bovendien een schitterend beeld van een tijd van ontdekkingen en ongekende wetenschappelijke en culturele bloei.
Keywords: Mercator, Gerhard, -- 1512-1594.