De slaap in de kunst. - Knupfer, P. (Brussel : Boehringer Ingelheim)
Een uitgave waarin we schilderijen te zien krijgen van verschillende kunstenaars uit verschillende tijdperken: Tytgat, Picasso, Matisse, Dali, Rembrandt, Goya, Watteau, Rubens, Rousseau, ... Telkens krijgen we een werk te zien waarop deze kunstenaars gestalte geven aan "de slaap". Een uitgave van Boehringer Ingelheim, een farmaceutisch bedrijf, en het is dan ook niet te verwonderen dat we op de laatste pagina een woordje uitleg krijgen bij Lendormin, een slaapmiddel dat door dit bedrijf wordt geproduceerd. Geneesmiddelenreclame in een artistiek jasje gegoten.