Meesterlijke Middeleeuwen : miniaturen van Karel de Grote tot Karel de Stoute, 800-1475 - Bennett, Adelaide; De Rynck, Patrick, 1963-; Devisscher, Hans, 1959- (Leuven : Davidsfonds Zwolle : Waanders, 2002)
In Meesterlijke Middeleeuwen zien topstukken van de West-Europese boekverluchting het daglicht. Vele miniaturen zijn nooit eerder getoond of gepubliceerd. Wereldvermaarde specialisten zorgen bovendien voor sublieme toelichting, onmisbaar om de "miniaturentaal" te begrijpen. Dit indrukwekkende geschenkboek verenigt boeiende visies met een onovertroffen, kleurrijke uitvoering.
Verschenen naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling te Leuven, 2002
Keywords: Illumination of books and manuscripts, Flemish -- Exhibitions; Illumination of books and manuscripts, Medieval -- Flanders -- Exhibitions