Outland use in preindustrial Europe - Andersson, Hans, 1936-; Ersgård, Lars, 1947-; Svensson, Eva, 1962- (Lund : [Institute of Archaeology, Lund University] ; Stockholm : Almqvist & Wiksell international [distribution], 1998)
Boken innehåller 18 artiklar som bygger på föreläsningar som hölls under symposiet "Utmark -96" i Torsby, Värmland. Symposiets tema var utmarksnyttjande från medeltid och framåt i arkeologiskt och historiskt perspektiv. Artiklarna är författade av deltagare från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Schweiz och Ryssland (två stycken på tyska, resten på engelska).
Keywords: Medeltiden; Utmarksodlingar; Medeltiden; Middle Ages; Commons ; Agriculturally marginal lands; Europa