De constructie van het verleden : een inleiding in de theorie van de geschiedenis - Lorenz, Chris (Christoff Frederik Gijsbert), 1950-; Universiteit Amsterdam (Meppel : Boom, 1987)
Feit en interpretatie en waarheid - De positivistische visie op de historische verklaring - De hermeneutiche visie - Oorzakelijke verklaringen - Individualisme en Holisme - De geschiedschrijving in de sociale wetenschappen - Objectiviteit, subjectiviteit en de rol van waarden
Diss. doct. wijsbegeerte
Keywords: History -- Philosophy; Methoden en technieken -- Speciale methoden