Liber castellorum : 40 variaties op het thema kasteel - Hoekstra, T. J. (Tarquinius J.), 1939-; Janssen, H. L. (Hans Louis), 1946-; Moerman, Ingrid (Ingrid W. L.), 1943- (Zutphen : Walburg Pers, 1981)
Artikelen over aspecten van kastelenkunde als onderdeel van middeleeuwse archeologie in Noordwest-Europa.
'Bij gelegenheid van de 70ste verjaardag van prof. dr. J.G.N. Renaud verschijnt dit Liber castellorum' - omslag.
Bevat ook bijdragen in het Duits, Engels en Frans.
Met lit. opg.
Keywords: Renaud, Jacob Gerard Nicolaas, -- 1911-2007.; Castles -- Europe; Europe -- Description and travel