De Gentse straten, wegen en verbindingen tussen 1780 en 1840 - De Cloet, Jean Paul (Gent : Geschiedkundige heruitgeverij, 2002)
Gent in 1780 - Gent in 18301 -De stadsverlichting - De straatwegen en het transport over de weg - De waterwegen en het transport over het water - De spoorwegen - De postdiensten - De luchtwegen - Stedenbouwkundige en andere voorschriften - De Gentse straatnamen - Anecdotes
Keywords: Ghent (Belgium) -- History -- 18th century; Ghent (Belgium) -- History -- 19th century; Ghent (Belgium) -- Streets