Heldere hemel : novelle - Lanoye, Tom, 1958- (Amsterdam : CPNB, 2012)
Heldere hemel is een fictief verhaal gebaseerd op een waargebeurd voorval uit 1989. In de nadagen van de Koude Oorlog stortte een onbemande Sovjet-Russische MiG-23 neer in Kooigem, een dorp in de buurt van Kortrijk. Een kleine gebeurtenis op het wereldtoneel, maar een noodlottig drama voor een familie.
Geschenkboek van de Literaire Lente 2012