Wereldwijs : wetenschappers rond keizer Karel - Delsaerdt, Pierre, 1963-; Padmos, Tineke; Vanpaemel, Geert, 1955- (Leuven : Davidsfonds, 2000)
De wereld van geleerden, ingenieurs, kunstenaars en humanisten - Keizer Karel en zijn leermeesters - De oprichting van het eerste taleninstituut - Vesalius en de wedergeboorte van de anatomie - Geleerde reizigers en verzamelaars - Rembert Dodoens en de bloei van de botanie -Wiskundigen beschrijven de kosmos - De catografische school en de instrumentenmakers - Drukkers, boekhandelaars en bibliotheken - Ersamus en de kunst van het briefschrijven - De manifestenvoor een betere wereld van Erasmus en Vives - Theologen en juristen tijdens de regering van keizer Karel - Erasmus' vorstenspiegel en de censuur - Historische perspectieven op de wetenschappers rond Keizer Karel
Includes bibliographical references (p. 161-167).
Keywords: Charles -- V, -- Holy Roman Emperor, -- 1500-1558.; Science, Renaissance