In dit gevreesd gemis : het leven van Willem Kloos - Slijper, Bart, 1963- (Amsterdam : Bakker, 2012)
Biografie van de Nederlandse dichter Willem Kloos (1859-1938). Slijper bespreekt de invloed van Kloos’ liefdesrelaties met Jacques Perk en Albert Verwey op zijn poëzie. Hij presenteert Kloos als een kwetsbare man, beheerst door gekneusde passies. Na een zelfmoordpoging belandde Kloos in een inrichting.
Keywords: Kloos, Willem, -- 1859-1938.; Perk, Jacques, -- 1859-1881.; Verwey, Albert, -- 1865-1937.