Ethiek van de lectuur : Frans Kellendonk en de (h)erkenning van de andersheid - Sergier, Matthieu, 1977- (Gent : Academia Press, 2012)
In hoeverre kan een literair werk bijdragen tot de ethische ontwikkeling van zijn lezers, of juist niet? Sergier onderzoekt dit a.d.h.v. de romans van Frans Kellendonk. Daarnaast biedt hij premissen voor een methode om de ethische inslag van een literair werk aan het licht te brengen.
Keywords: Kellendonk, Frans, -- 1951-1990.