Ons kamp : een min of meer Joodse geschiedenis - Vuijsje, Marja (Amsterdam : Atlas Contact, 2013)
Familiegeschiedenis van een joods bakkersgezin. Het verhaal beslaat het begin van de twintigste eeuw, de Tweede Wereldoorlog en de nasleep en verwerking daarvan.