De mechanische turk : de lotgevallen van de beroemde achttiende eeuwse schaakmachine - Standage, Tom; Groothedde, Irene (Amsterdam : De Arbeiderspers, 2002)
Geschiedenis van een in 1769 door een Hongaarse edelman ontworpen en gebouwde schaakautomaat.
Bibl.
Met reg.
Keywords: Kempelen, Wolfgang von, -- 1734-1804.; Arkwright, Richard; Cartwright, Edmund