Plastic love : idylle - Claes, Paul (Paul August Maria Jozef), 1943- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2013)
"Herman, een student wiskunde, wijst de progressieve idealen van zijn vriend Reinier af, maar wordt ondanks zichzelf meegesleept door de seksuele dromen van zijn generatie. Als leraar trouwt hij met een maatschappelijk bewogen arts. Wanneer hun relatie bekoelt, zoekt hij troost in de armen van een collega. Maar de ware passie vindt hij de passie in de gedaante van een pril, pervers meisje. Wat hun gezamenlijke een reis naar een idyllisch paradijs van zand en zee moest worden, groeit uit tot een nachtmerrie onder de zon van Corsica. In alle romans van Paul Claes weerspiegelt de verwarring van het hoofdpersonage een verandering in tijdgeest. Dit boek geeft een onthutsend beeld van een seksuele revolutie die nog altijd naschokt."--Cover.