Gezichtsverlies - Hertmans, Stefan, 1951-; Konrád, György, 1933-2019; Van Goethem, Herman, 1958-; Vanriet, Jan, 1948- (Gent : Ludion, 2013)
Veel van het werk van schilder Jan Vanriet is geworteld in de gewelddadige geschiedenis van de 20e eeuw. Het verhaalt van oorlog en vernietiging, verdwijning en vervolging, van het lot dat mensen treft: pogroms, moord, vlucht, verlies van familie en identiteit. De Tweede Wereldoorlog, stalinisme, nazisme, Mauthausen - de familiegeschiedenis van Vanriet is er nauw mee verweven. In dit aangrijpende boek is Vanriets op oorlog en vervolging geïnspireerde werk voor het eerst bijeengebracht. Stefan Hertmans en György Konrád ontleden kristalhelder de essentie van het werk van Jan Vanriet: het verhaal van het menselijk tekort, het indrukwekkende getuigenis van een groot en gepassioneerd schilder.
28.11.2013- 30.03.2014
Keywords: Vanriet, Jan, -- 1948-.; Exhibitions