Literatuur en observantie : de Spieghel der volcomenheit van Hendrik Herp en de dynamiek van laatmiddeleeuwse tekstverspreiding - Dlabačová, Anna, 1983- (Hilversum : Verloren, 2014)
Beschrijving van het internationale succes van het mystieke meesterwerk van minderbroeder Hendrik Herp (ca. 1410-ca. 1477).
Ook verschenen als proefschrift Universiteit Leiden, 2014.
Met literatuuropgave, register.
Keywords: Hendrik Herp, Hendrik, -- ca. 1410-1477/78.; Spieghel der volcomenheit (Herp).; Tekstgeschiedenis