De derde industriële revolutie : naar een transformatie van economie en samenleving - Rifkin, Jeremy; Meerman, Jacques; Verburgh, Sophie; Scheifes, Ansfried (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2014)
Volgens Rifkin is de wereld klaar voor een derde industriële revolutie : een economische transitie aangedreven door internettechnologie en duurzame energie. Hij schetst een toekomst waarbij miljoenen mensen hun eigen groene energie produceren en opslaan in hun huis, de onderneming of de fabriek waarin ze werken. De opgewekte energie delen ze wereldwijd met elkaar via het internet. Dit nieuw economisch paradigma zal leiden tot economische groei en klimaatveranderingen vertragen, maar heeft ook een belangrijke sociologische impact. De bekomen democratisering van de energie zorgt ervoor dat de relaties tussen mensen meer lateraal en minder hiërarchisch worden. Rifkins visie kan rekenen op bijval van de Europese Unie, die ijvert voor de implementatie
Bibliografische referenties ; index