Door Prometheus geboeid : de autonomie en autoriteit van de moderne Nederlandse auteur - Ham, Laurens (Laurentius Job), 1985- (Hilversum : Literatoren, 2015)
Cultuurgeschiedenis van het Nederlandse auteurschap tussen 1820 en 1970.
Literatoren is een imprint van Uitgeverij Verloren.
Ook verschenen als proefschrift Universiteit Utrecht.
Met literatuuropgave, register. - Met samenvatting in het Engels.
Keywords: Cultuurgeschiedenis; Literatuurgeschiedenis (wetenschap).