Neem en lees : 10 gedichten over herinnering - Hertmans, Stefan, 1951- (Amsterdam : CPNB, 2016)
In "Neem en lees" neemt Hertmans de lezer mee langs allerlei vormen van herinnering. Zich iets herinneren is voor Hertmans niet alleen privé, het heeft ook te maken met de beelden waarvan een samenleving leeft: gebeurtenissen, kunstwerken, boeken. In deze gloedvolle gedichten wisselen intieme en maatschappelijke herinneringen elkaar dan ook af - van de eerste verliefde blik tot en met gedachten die aan bootvluchtelingen kunnen toebehoren.
Uitgave ter gelegenheid van de Poëzieweek 2016