Carolus : Keizer Karel V 1500-1558 - Soly, Hugo, 1945-; Van de Wiele, Johan (Gent : Snoeck-Ducaju, 1999)
Chronologie - De strijd om het overwicht in Europa (W - Blockmans) - Persoonlijkheid en macht (A - Kohler) - De reformatie (B - Moeller) - De opbouw van een wereldeconomie (H - Van Der Wee) - De ontdekking en verovering van de wereld (E - Schmitt) - Kunst en macht (F - Checa Cremades) - Macht en onmacht in Europa (G - Kugler) - Stedelijke identiteit en politieke cultuur in Gent (J - Dambruyne) - Gent de stadscultuur in de Nederlanden (H - Pleij) - De schilderkunst in de 17 Provinciën (P - Huvenne) - De tentoonstelling (H - Soly)
Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling
Keywords: Charles, -- Holy Roman Emperor, -- 1500-1558 -- Art patronage -- V, -- Exhibitions; Boek