Het medisch beroepsgeheim en zijn historische ontwikkeling - Elaut, Leon (Leon Jozef Stephaan), 1897-1978 (Antwerpen : Standaard, 1958)
Een interessant werkje over de geschiedenis van het medisch beroepsgeheim: Dr. Elaut plaatst alles eerst alles in een chronologisch overzicht (oudheid, Middeleeuwen, renaissance, 19de eeuw en later) en vergelijkt vervolgens het medisch beroepsgeheim in verschillende landen met elkaar (Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, ...). Een historisch en rechtsvergelijkend werk dus.
Keywords: Boek