Als ik gek ben wil ik niet gestoord worden : gesprekken over hoe deuren opengaan in de psychiatrie en verslavingszorg - Kramer, Linda; Eikenaar, Helen; Keuch, Kees C (Amsterdam : Arkin, 2012)
Arkin is een psychiatrische kliniek in Amsterdam die al lang meedraait: in 2012 besloot men om het aantal separaties, het aantal opsluitingen in de isolatiecellen, zoveel mogelijk te minderen. "Dwang bedwingen" kreeg dit project mee als naam en dit tekst- en fotoboek bestaat uit een hele reeks interviews die de lezer moeten helpen om zicht te krijgen op deze operatie. Niet alleen de patiënten komen aan het woord, ook de betrokken personeelsleden vertellen wat hun aandeel is in het project: vrijwilligers, maatschappelijke werksters, verpleegkundigen, psychologen, ...