Oorlog en trauma - Allegaert, Patrick, 1954-; Cailliau, Annemie, 1957- (Lichtervelde : Uitgeverij Kannibaal bvba, 2013)
In heldere artikels brengt dit boek de organisatie van de algemene ziekenzorg aan het front in de Westhoek in 1914-'18 tot leven. Daarnaast behandelt het boek de vele aspecten van het psychische trauma, van de eerste erkenning van shellshock in WO I tot de huidige visie op posttraumatisch stresssyndroom. Rijkelijk geïllustreerd met archieffoto's uit de Eerste Wereldoorlog en met het werk van kunstenaars en documentaire fotografen.
Boek bij de gelijknamige dubbeltentoonstelling in het In Flanders Fields Museum (Soldaten en ambulances 1914-1918) en Museum Dr. Guislain (Soldaten en psychiaters 1914-1918)
Keywords: Boek