Observaties van een zeventiende-eeuwse wereldbeschouwer : Constantijn Huygens jr. en de uitvinding van het moderne dagboek - Dekker, Rudolf (Rudolf Michel), 1951- (Amsterdam : Panchaud, 2013)
"Het dagboek van Constantijn Huygens jr. geeft een bijzonder beeld van het dagelijks leven binnen de Nederlandse elite in de late Gouden Eeuw. Hij noteerde alle roddels die hij als secretaris van stadhouder-koning Willem III aan het hof hoorde, maar hij schreef ook veel over kunst, literatuur en wetenschap. Het dagboek van Huygens weerspiegelt een nieuw besef van tijd en individualiteit en is daarom een belangrijke schakel in de ontwikkeling van het moderne dagboek in Europa."
Includes bibliographical references.
Dutch version of the original English.
Keywords: Huygens, Constantijn, -- 1628-1697.; Great Britain -- History -- William and Mary, 1689-1702.; Great Britain -- Intellectual life -- 17th century; Netherlands -- History -- 1648-1714.; Netherlands -- Intellectual life -- 17th century