Liefdewerk en oud papier : de geschiedschrijving van de gehandicaptenzorg - Carbo, Christa; Paumen, Max (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
Het verleden van de gehandicaptenzorg kent vele nieuwsgierig makende details. Toch ontbreekt het nog nagenoeg aan wetenschappelijk historisch onderzoek naar deze geschiedenis die zich letterlijk en figuurlijk afspeelde in de marge van de samenleving. Nu de gehandicaptenzorg uit de bossen terugkeert naar de maatschappij en deze op haar beurt bezit neemt van de terreinen van de oude instituten, groeit de belangstelling voor hoe het vroeger was. Dit boek geeft een indruk van het vele dat er nog te onderzoeken en ontdekken valt, mede dankzij de amateurhistorici van de sector die talloze stukjes van het grote verhaal bewaarden.
Met bibliografie van jubileumboeken en herinneringsuitgaven, p. 121-132
Keywords: People with disabilities -- Care -- History. -- Netherlands