Vaderlandsche historie. 9 : Geschiedenis van België onder de Oostenrijkse heerschappij - David, Jan-Baptist, 1801-1866 (Leuven : Vanlinthout, 1895)
De zeereis - Karel van Egmont en Gelderland - Philips tweede reis naar Spanje - Tweespalt tussen Karel en François I - Luther - Doornik - Leo X - Milaan - Adriaan van Utrecht - Italiaans verbond tegen François I