Guerre et térébenthine : roman - Hertmans, Stefan, 1951-; Rosselin, Isabelle ([S.l.] : Gallimard, 2015)
Herinneringen aan de grootvader van Hertmans, een leven dat getekend bleek door armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde.
Oorlog en terpentijn
AKO-Literatuurprijs 2014
Gouden Uil Prijs van de Lezer 2014
Inktaap 2016
Vlaamse Cultuurprijs Proza 2014