In de naam van TienKamelen - Billiet, Bouke, 1981- (Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2012)
Het weeskind TienKamelen woont in een rusthuis. Haar moeder, die er verzorger was, stierf in het kraambed, waarna de bejaarden besloten het kind te houden en zelf op te voeden. TienKamelen kent elk hoekje van elke kamer, en alle verhalen van de bewoners. Maar het veilige leven blijft niet duren. Als ze achttien wordt, vertelt een gemeenteambtenaar haar dat ze weg moet. Officieel bestaat ze immers niet; ze heeft geen familie en geen papieren. TienKamelen vertrekt en probeert haar herinneringen te vergeten. Ze is op zoek naar een toekomst, naar haar eigen verhaal. Ze strandt in het zuiden, waar ze tussen andere illegalen een nieuw leven probeert op te bouwen. Ze kan haar verleden echter niet blijven ontlopen. In een lichte, opgewekte stijl vertelt Bouke Billiet het verhaal van een zoektocht naar identiteit en volwassenheid. Met humor en genegenheid schetst hij de karakters van de kleurrijke personages. Het zijn buitenstaanders die de lezer raken, net als de scherpe inzichten waarmee Billiet kritiek levert op de huidige maatschappij.