Doof, nou en! - Wieberdink, Ange (Amsterdam : Stichting ZieZo, 2004)
Drie dove tieners gaan naar een regulier lyceum. Ze volgen onderwijs tussen horenden met ondersteuning van tolken gebarentaal. De documentaire toont hoe ze dat ervaren en hoe de horende klasgenoten reageren. Is er sprake van integratie?
Doof, nou en! is een documentaire over drie dove kinderen, Jascha, Marie en Bjorn, die het reguliere voortgezet onderwijs volgen. Hoe is het voor doven en horende kinderen om samen naar school te gaan? Is integratie mogelijk en wenselijk? Het tweezijdig verhaal dat de documentaire vertelt, werpt impliciet een aantal vragen op: Wat betekent het voor een doof kind om in het reguliere onderwijs te integreren? Hoe is het voor horende kinderen om met dove leeftijdgenoten om te gaan? Is integratie wel mogelijk en wenselijk? Het is aan de kijker daarover na te denken.