Johnny Belinda - Negulesco, John (New York : CBS corporation, 1982)
Gevoelig gespeeld en sfeervol drama over een jong doofstom meisje (Wyman) met een verschrikkelijke vader en een dokter (Ayres) die zich over haar ontfermt en haar leert liplezen. Het hele dorp kijkt op haar neer, maar door de arts bloeit ze op. Dan verkracht een van de macho's uit het provinciegat haar. Het decor waartegen dit hartverscheurende drama zich voltrekt, is een provinciale gemeenschap die van de visvangst leeft en het is allemaal heel levendig in beeld gebracht. Wyman kreeg een Oscar voor haar mooie rol. Elf nominaties waren daaraan voorafgegaan. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Scenario van Irmgard von Cube en Allen Vincent naar een toneelstuk van Elmer Harris. Camerawerk van Ted McCord.
Engelstalig, geen ondertitels