Het hart is een eenzame jager - McCullers, Carson; Van Gelder, Molly (Amsterdam : Athenaeum-Polak en Van Gennep, 2005)
In Het hart is een eenzame jager passeert een bont gezelschap van misfits de revue. Zo is er Mick, een dromerige adolescent die muziek in haar hoofd hoort, Jake Blount, een schreeuwerige alcoholist die het marxisme aan de man probeert te brengen, en de oude dokter Copeland, die een verloren strijd voert tegen het onrecht dat het zwarte deel van de bevolking wordt aangedaan. Ironisch genoeg denken deze verstotelingen een luisterend oor te hebben gevonden in de doofstomme meneer Singer.