Mijn levensgeschiedenis - Keller, Helen, 1880-1968; Macy, John Albert, 1877-1932; Stuart, Louise (Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2005)
Helen Keller (1880-1968) werd als peuter ernstig ziek, en vervolgens blind en doof. Ze had nog slechts enkele herinneringen aan de zichtbare wereld en de geluiden van alledag. In haar boek schrijft ze met humor en zelfspot over de onverzettelijkheid die haar in staat stelde een eigen letterschrift te ontwikkelen, te leren lezen, te schrijven en zelfs te studeren.
Helen Keller (1880-1968) werd als peuter ernstig ziek, en vervolgens blind en doof. ze had nog slechts enkele herinneringen aan de zichtbare wereld en de geluiden van alledag. In haar boek schrijft ze met humor en zelfspot over de onverzettelijkheid die haar in staat stelde een eigen letterschrift te ontwikkelen, te leren lezen, te schrijven en zelfs te studeren. Het is een fascinerende getuigenis van en over een vrouw die haar belemmeringen overwon om deel te nemen aan het volle leven.
Autobiografisch relaas over de jeugdjaren van de Amerikaanse doofblinde vrouw (1880-1968)
1e dr. Nederlandse uitg. o.d.t.: Mijne levensgeschiedenis. - Utrecht : Broese, 1904.
Bevat tevens haar brieven (1887-1901) en een aanvullende beschrijving van haar opvoeding, inclusief passages van de verslagen en brieven van haar lerares Anne Mansfield Sullivan door John Albert Macy.
Keywords: Keller, Helen, -- 1880-1968.