De dove persoon... zijn verenigingsleven - Buyens, Maurice, 1940-2022 (Antwerpen/Apeldoorn : Garent, 2010)
Einde 19de eeuw en begin 20ste eeuw mislukten de verschillende pogingen om tot een overkoepelende dovenorganisatie te komen. Pas in 1936 slaagde de oprichting van NAVEKADOS - Nationaal Verbond van Katholieke Doofstommenverenigingen. Het doel was het verdedigen van de belangen en de rechten van de dove personen en zijn gemeenschap.