Leren visueel communiceren in VGT met dove baby's en peuters - Loots, Gerrit, 1957- (Gent : Academia Press, 2013)
Deze handleiding omvat drie hoofdstukken - resp. een theoretische uiteenzetting over de impact van gehoorverlies op de ouder-kind interactie, een praktijkgericht onderdeel en verschillende werkvormen/activiteiten. Er zijn in totaal acht lessen die de deelnemers wegwijs maken in de wereld van de visuele communicatie, met het oog op een taalbevorderende sociale omgang met dove en slechthorende baby s en peuters. Dit gebeurt onder meer aan de hand van beeld- & spelmateriaal en groepsdiscussies.
Deze handleiding omvat drie hoofdstukken - resp. een theoretische uiteenzetting over de impact van gehoorverlies op de ouder-kind interactie, een praktijkgericht onderdeel en verschillende werkvormen/activiteiten. Er zijn in totaal acht lessen die de deelnemers wegwijs maken in de wereld van de visuele communicatie, met het oog op een taalbevorderende sociale omgang met dove en slechthorende baby's en peuters. Dit gebeurt onder meer aan de hand van beeld- & spelmateriaal en groepsdiscussies. Via de cursus willen de auteurs iedereen die betrokken is bij de opvoeding van dove en slechthorende kinderen kennis laten maken met 'de pedagogische kracht van de stilte'.
Gerrit Loots, Ingrid Mathijs, Isabel Devisé en anderen
Keywords: Dove kinderen