Basisgebarenwoordenboek met gebeden en religieuze gebaren - Buyens, Maurice, 1940-2022; Jacobs, Kirsten (Antwerpen/Apeldoorn : Garant, 2012)
De basiswoordenschat van dit boek steunt op Woord en gebaar, 1200 dovengebaren, dat op initiatief van br. Maurice Buyens voor het eerst werd uitgegeven in 1983. De huidige versie, met handgetekende gebaren, telt nagenoeg 1600 woorden. Uniek is de toevoeging van religieuze gebaren, met inbegrip van vaste gebeden uit de misviering en religieuze liederen. Het woordenboek is tweetalig met Engels voor gebruik in ontwikkelingslanden. Het bevat ook artikels over gebarentaal en lichaamstaal, met tips voor tolken.
Keywords: Church work with the deaf -- Belgium -- Flanders; Flemish sign language -- Dutch -- Dictionaries; Flemish sign language -- English -- Dictionaries